HTML doboz

Cyclingtourer avagy az egyszerűtől a bonyolultig

Friss topikok

  • CyclingMonroe: @markymango: Az gyönyörű lehetett én tegnap kacérkodtam 11óra felé az ötlettel hogy bátyámhoz bica... (2012.07.30. 12:16) CyclingMonroe #6

Címkék

Felszerelés #2

CyclingMonroe 2012.07.30. 12:02

A felszerelés részét képezi 2 nagyon fontos dolog. A sátor és a hátizsák. Ezek nélkül nem tökéletes a túra hisz bármikor lehet rossz idő :).

Nos ha túrázni akartok és azon gondolkodtok hogy sátrat vesztek nagyon alaposan utána kell nézni, vannak domsátrak négyszögletűek 2-3 személyesek ebből a fajtából 2 rétegűt kell venni mert az nem ázik be a varratnál, ugyanis az egyrétegű egy kis utókezelésre szorul. nem ázik be ne értsétek félre csak a varrat mentén ezt le kell szigetelni pl: átlátszó szilikonzselé :) és máris jó :). Van többévszakos sátrak avagy 3évszakos. vannak családi sátrak többszobás nagy beltérrel ezzel az a baj hogy nagy és a nagysága miatt könnyen a vihar áldozata lesz.
Van instant sátor(én nevezem így) avagy quechua sátor ezt nem kell összeszerelni mert annyira hajlékony hogy csak össze kell hajtógatni felállításkor pedig csak rögzíteni .) ja igen vannak a tarp sátrak ha látot valaki régi filmeket ahol sátoroznak ott láthat ilyen házikótető alakú sátor egyszerű és nagyszerű egy személynek ideális. 

Aztán figyelembe kell venni hogy mit lehet kezdeni a sátorral pl: a felszerelésünk elkülöníthető e külön van e a belső és a külső réteg?, fűthető e ha télen illetve hidegbe sátorozunk. A legjobb ha egy papirra leírod hogy hányan mentekm  mivel mentek ,milyen időszakban mekkora a súllya, milyen árban árban legyen mit tudjon és ez alapján keresel a sátrak a pár ezertől egészen a luxus csillagos egetverő árakig kaphatóak, nekem egy 8500Ft 1-2 személyes domsátram van vízhatlan ás 8+4 pontos rögzítéssel  ezért pl jól bírja a víharokat.

úgy hogy netre fel és jó keresgélést!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cyclingtourer.blog.hu/api/trackback/id/tr434686369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása